Hotell i Krakow

Mercure Krakow Stare Miasto ****

Hotellet ligger strax nordost om gamla stan, nära Krakows centralstation. Gamla stan når man på några få minuters promenad och närmare än så ligger Galeria Krakowska köpcentrum med massor av shopping. Hotellet har 200 rum. Inom hotellet finns även konferenslokaler och fitness rum.

Hotel Polski Pod Białym Orłem ****

Hotellet ligger innanför Krakows gamla stadsmur och mitt emot stadsporten Brama Floriańska. Till torget Rynek Glówny tar det knappa 4 minuter att strosa. Hotellet har 57 rum. Högst upp i byggnaden finns två konferensrum med takfönster och plats för upp till totalt 150 personer.


Hotel Novotel Centrum ****

Hotellet i Krakow ligger centralt i staden, nära slottet Wawel och gamla stan. Hotellet har 198 rum. Inom hotellet finns bar/brasseri samt restaurang. Hotellet har 8 konferensrum i varierande storlekar för grupper upp till 180 personer. Avslappning finner du i hotellets pool eller jacuzzi. Massage och skönhetssalong.

Hotel Holiday Inn ****

Hotellet ligger på bekvämt gångavstånd till Rynek Glowny torget, slottet Wawel och f.d. judiska stadsdelen Kazimerz. Hotellet har 154 rum. Som gäst har du fri tillgång till hotellets gym. I restaurangen Bom Fogo kan du njuta av medelhavsmat. Restaurangen samt lobby bar och café. Det finns även konferensrum tillgängliga.

Hotel SixtySix ****

 Hotellet ligger nära den Chopin museet och inom gång-avstånd till gamla stan, operan och affärsområdet. Hotellet ligger inhyst i ett historiskt hus som är lätt att passera utan att man förstår vad som döljer sig bakom fasaden. Totalt finns här 18 rum. Restaurang SixtySix serveras frukost såväl som lunch och middag. Här finns även en trevlig vinbar. Ett konferensrum i källarplan för upp till 20 personer

Hotel Metropolis ****

Hotellet är ett hyggligt nytt (2014) designhotell nära Krakows gamla stadskärna och slottet Wawel. Det finns 60 rum. Restaurang som serveras frukost såväl som lunch och middag. Konfererande grupper har tillgång till en stor sal på 220 kvm som delas in i tre olika utrymmen. Som mest finns plats för upp till 105 personer.


Mamaison Hotel Le Regina *****

Hotellet ligger strax norr om gamla stan som man år på c:a 8 minuters promenad. Området är lugnt men ändå nära till de centrala Warszawa. Polin museet som berättar om den 1000-åriga judiska historien i Polen ligger på 15 minuters promenad. Det finns 61 rum tillgängliga. Inom hotellet finns Restaurangen La Rotisserie med välrenommerad köksmästare. Här finns även lounge och bar. I spa- och hälsocenter finns även en inomhuspool.

Två konferensrum för upp till 170 personer finns tillgängliga.

Hotel Puro ****

Hotellet är nyöppnat hotell strax norr om Krakows gamla stad. Rynek Glowny når man på c:a 8 minuters promenad och på vägen dit passerar man tågstationen och en stor galleria. Hotellet har 138 rum. Det finns även en lounge på hotellet för avkoppling. I Dystrykt One Brasserie & Bar serveras hembakade tårtor, kakor och nybryggt kaffe. Konferensrum finns tillgängliga. 

Hotel Amadeus ****

Hotellet ligger i Krakows gamla stadsdel med 2 minuters promenad till torget Rynek Główny. Hotellet har 20 rum.  Inom hotellet finns restaurang och bar. Ett mindre konferensrum på c:a 30 kvm finns att tillgå men annars är det gånga avstånd till andra konferens. Trivsamt hotell för mindre grupper.

Grand Ascot Hotel ****

Hotellet ligger strax väster om Krakóws gamla stad. Till Rynek Glowny är det några minuters promenad. Det finns 65 rum. Frukost men även lunch och middags serveras i Restaurang Four. Lobbybaren blir gärna samlingsplats innan utgång. Hotellet erbjuder 4 konferensrum där den största tar upp till 100 personer. De övriga konferensrummen är betydligt mindre.

Hotel BW Old Town ***

Hotellet ligger vid en av huvudgatorna strax utanför den gamla stadsmuren bara 7 minuters promenad från stora torget. Hotellet har 91 rum. Restaurang för såväl frukost som middagar. Bar.

Hotellet erbjuder konferensrum.

Hotel Alexander ***

Hotellet är trevligt mellanklasshotell från 2003 beläget ca 300 meter från gamla stans stora torg. Även om fasaden inte är den mest fantasieggande skapelsen så är hotellet ett trevligt mellanklass alternativ. Det finns 35 rum.  Bra konferensmöjligheter för mindre grupper. Hotellet består av två byggnader med samma standard men denna beskrivning avser Alexander 1. 

Hotel Atrium ***

Hotellet ligger strax norr om Krakows gamla stad på c:a 500 meters avstånd från gamla stans stora torg Rynek Glowny. Hotellet har 113 bäddar fördelade på 50 rum. Inom hotellet finns konferensrum för upp till 70 personer. Mindre grupper kan även erbjudas konferens i någon av hotellets sviter som är på 60kvm. Hotellets restaurang har plats för 110 personer.


Hotel Andels ****

Hotellet är en modern byggnad strax nordost om Krakows gamla stadskärna. Till stora torget tar det knappt 10 minuter att gå. Här finns 159 rum. Ett Spa finns men det handlar mer om bastu och vissa behandlingar då pool saknas. Konfererande grupper har tillgång till 5 rum i varierande storlekar men maxikapaciteten är 450 personer. Vissa rum med dagsljus. 

Hotel Wyspianski ***

Hotellet ligger mitt emot Krakows gamla stadskärna och har 231 rum. Inom hotellet finns bar och en frukostmatsal med betoning på matsal men frukosten är ok. Konfererande grupper har tillgång till 5 rum, vissa med dagsljus.

Hotel Ciolumbus ***

Hotellet ligger i de norra delarna av stadelen Kazimierz med gångavstånd till de flesta av stadens sevärdheter. Kazimerz är fortfarande slitet men det renoveras för fullt och nog det mest hippa området i staden just nu. Columbus har 31 rum. Ett mindre konferensrum finns. Hotellet restaurang serveras endast frukost. Om sommaren har man även tillgång till trädgården på hotellets baksida.

Hotel Ibis Krakow Centrum ***

Hotellet ligger på c.a 15 minuters promenad gamla stans stora torg. Som de flesta IBIS hotellen så är dom tämligen enkla men funktionella. Det finns 175 rum tillgängliga.  Här finns restaurang och bar men restaurangen används mer eller mindre uteslutande till frukost. Mötesrum finns att använda.

Hotel Vienna House ***

Hotellet ligger en knapp kilometer öster om Krakows gamla stadskärna vilken man når på c:a 20 minuters promenad. Chopin har 220 rum.  Mindre fitness avdelning med bastu och möjlighet till massage. Konfererande grupper har tillgång till 6 konferensrum där den största har plats för 130 personer.


Hotel Logos ***

Hotellet ligger i hjärtat av Krakow på c:a 8 minuters promenad till Rynek Glowny. Slottet Wawel och den f.d. judiska stadsdelen Kazimerz ligger c:a 25 minuter bort. Logos har 49 rum. FTvå konferensrum där den största har plats för upp till 45 personer.

Hotel Classic ***

ligger i Krakows gamla stadskärna med gångavstånd till alla stadens sevärdheter. Rynek Główny når man på 3 minuters promenad och till slottet Wawel och den f.d. judiska stadsdelen är det mindre än 1 km. Hotellet har 31 rum.  


Hotel Amber Boutique ***/Hotel Amber Design ****

Hotellet ligger nordväst om Krakows gamla stadskärna vars stora torg nås på ca 6 minuters promenad. Hotellet består av två avdelningar där det finns 18 rum på ena och 20 rum på den andra. Dels en 3-stjärnig och dels en 4-stjärning. Det som skiljer dessa åt är storleken på rummen som i den 4-stjärniga delen ger plats för en sittgrupp med tillhörande bord samt säkerhetsskåp. Konferensrum finns tillgängliga.  

Hotel Matejko ***

Hotellet ligger i Krakows gamla stadskärna med gångavstånd till de flesta sevärdheter där ibland gamla stans stora torg Rynek Glówny. Hotellet har totalt 45 rum. Restaurang, PUB samt om sommaren uteplats för avnjutande av svalkande drycker. Konferens-möjligheter för upp till 50 personer men vi rekommenderar inte hotellet för konferens.

Hotel Garden Palace ***

Hotellet ligger strax väster gamla stan som man når på några få minuters promenad. Hotellet har 3-våningar men saknar hiss. Det finns 31 rum. Hotellet erbjuder endast frukostservering. Här finns även en mindre bar och om sommaren finns även tillgång till trädgård. Med sitt läge i stan så behöver man dock inte gå långt för att hitta både restaurang och bar för trevlig stund. Konferensanläggning finns tillgänglig.

Hotel Legend ***

Hotellet ligger strax söder om Krakows gamla stad och c:a 300 meter från slottet Wawel. Till stora torget Rynek Glowny tar det c:a 10 minuter att promenera. Hotellet har 100 rum.  I restaurang Bistro Beta, som också har en glasad veranda, serveras såväl frukost som dygnets övriga måltider. Konfererande grupper har tillgång till 2 grupprum på 25 kvm respektive 33 kvm med dagsljus.

InterHouse Hotel ***

Hotellet ligger norr om gamla stan som man når på c:a 30 minuters promenad. Vill man komma snabbare fram tar man spårvagnen utanför hotellet. Restid under 10 minuter. Hotellet har 60 rum. Konfererande grupper har tillgång till 8 konferensrum med plats för upp till 200 personer.

Hotel Ibis Budget Stare Miasto *

Hotellet ligger alldeles intill centralstation och gamla stan i Krakow. Öppnade 2015, fräsch men väldigt enkelt hotellet med 167 rum med dusch och toalett. I rummet finns WiFi, TV samt ett litet skrivbord. 

City Hostel Krakow

Denna hostel ligger i en renoverad 1600-talsbyggnad inom bekvämt gångavstånd från Gamla stans stora torg. Vandrarhemmet har totalt 18 rum. Samtliga har handfat och duschkabin. Vissa även WC. Övriga har gemensamma toaletter i korridoren. Här finns ett 12-bäddsrum, ett 5-bäddsrum, två fyrbäddsrum, ett 6-bäddsrum samt 2 dubbel (twin) rum. Vandrarhemmet har samlingsrum, dryckesautomat, förvaringsrum, en tvättmaskin, samt strykmöjligheter. Dessutom finns det ett fullt utrustat kök.

Hotel Batory Anex

Som namnet antyder, ett annex till Hotel Batory. Ligger öster om Krakows gamla stad som man når på c:a 12 minuters promenad. Annexet har 10 rum/studios med badrum. Samtliga rum med säkerhetsskåp och i badrummen finns hårtork. I övrigt finns inget annat än just rummen i annexet. Frukost och eventuellt andra måltider serveras i Hotel Batorys restaurant tvärs över gårdsplanet. Här finns även en mindre bar.

Hostel Rynek

Vandrarhemmet ligger i en byggnad från 1400-talet så centralt som det bara går i Krakows gamla stad. Vyn är gamla stans stora torg Rynek Glowny och textilhallen. Vandrarhemmet erbjuder både individuellt inredda rum med satellit-TV och privat badrum i korridoren såväl som sovsalarna. Frukost serveras varje morgon och övriga måltider kan du laga i det välutrustade köket

Hostel Amatyst 

Vandrarhemmet ligger i Krakow gamla stadskärna nära stora torget Rynek Glowny. De flesta av stadens sevärdheter ligger inom gångavstånd. Ametyst Hostel erbjuder gratis WiFi och ett gemensamt kök. Rummen är av olika storlek och inredning. Vissa med eget badrum. Vi ber er noter att Amnesty erbjuder vare sig handdukar eller frukost.