Program i Lettland
Restauranger

Kalku Varti ligger som hotellet i den historiska delen av Riga. Adressen är Kalku iela d.v.s. samma gata som leder från ockupations museet upp till Hotel De Rome. Stilen avslappnad med elegant 1:a klassrestaurang med design från skandinavien. På matsedeln står mer internationella rätter än lettiska. Prisbild 300-400:- för 3 rätter, bords-vatten och kaffe
 

Restaurang Rozengrals är en autentisk medeltids-restaurang i Rigas gamla stad. Byggnaden härstammar från 1290-talet och servering sker i tidstypiska kläder. Nämnas bör att maten också är av medeltidstyp m.a.o. så skiljer bland annat kryddningen. Prisbild 290-380:- för 3 rätter, bordsvatten och kaffe.


Restaurangkedjan Lido har fler restauranger runt om i Baltikum. En av dessa ligger i  norra Europas största träbyggnad. I just denna restaurang finns flera olika rum där även grupper kan ha enskilda arrangemang och även om det visst är turistisk så är maten bra och så även servicen. Det som utmärker Lido är att man servera maträtter från hela Baltikum samt med inslag från det ryska köket.  Allt i rustik och trevlig miljö. Om sommaren kan även arrangemang med överraskningar ordnas utanför restaurangen. Prisbild 300-400:- för 3 rätter, bordsvatten och kaffe.


Restaurang 4 rooms ligger mitt i hjärtat av Rigas gamla stad och precis som namnet antyder består restaurangen av 4 rum i varierande storlekar fördelade på två våningsplan. Maten är såväl nationell som internatyionell men restaurangen passar bättre som lunchställe än middag. Prisbild 290 - 400:- för 3 rätter, bordsvatten och kaffe.


Restaurant Otto Schwarz är en elegant gourmet restaurang högstupp i Hotel de Rome. Ev topp-topp av Rigas restauranger. Nationella såväl som internationella rätter finns på menyn. Dessutom ett bra utbud av viner som kan var väl så svårt på andra restauranger. Pris bild 450-600:- för 3 rätter, bordsvatten och kaffe.


Fabrikas Restaurant ligger i en gammal fabriks-byggnad i tegel  på andra sidan floden mittemot Rigas gamla stad. Transfer krävs för att komma hit. Tämligen få antal platser och lämpar sig bäst för mindre sällskap. Maten är suverän och en av de få restauranger där desseren fått mina ögon att fuktas av glädje. Priser från c:a 400:-.