Program i Estland
Restauranger

Daube Grillhouse ligger i Tallinns gamla stad nära torget. Man har plats för 80 gäster vilket gör att man bör beställa bord om man är ett lite större sällskap. Rustik pubmiljö med företrädelsevis grillad rätter även om nu inte allt är grillat. Passar väl för enklare sammankomster till lunch eller middag.


Pegasus är ett trendigt ställe med café, bar och restaurang i 3 plan liggande centralt i Tallinns gamla stad. Maten är moderna, fräsch och ny-komponerad med tydliga västinfluenser. Så även priserna. Pegasus har fått utmärkelsen ”silver-skeden” från Estniska gourmésäll-skapet. Vissa kvällar har man levande musik.


Restaurang Munga Kelder; Vene 12 i Gamla Stan. Munga Kelder vilket betyder munkkällare är en mysig och trevlig och som namnet antyder en källarrestaurang mitt i Gamla stan. Här serverar europeiska såväl som nationella rätter.


Restaurang Karl Friedrich; Raekoja plats 5 i Gamla stan på Rådhustorget. En peppar-restaurang i Gamla Stans hjärta. Den är Estlands första och enda restaurang där alla maträtter inkluderar olika sorter av peppar och peppar-blandningar. Flera olika rum med olika teman på inredningen.


Clazz Restaurnt är en relativt  ny restaurang på Tallinns nöjeshimmel. Maten är av internationell snitt om än inte för tillkrånglad om uttrycket tillåts. Levande musik så gott som alla kvällar. Strax innan midnatt så övergår köket till att servera enklare måltider men å andra sidan gör man det långt in på småtimmarna.


Restaurang Peppersack hiitar man i hjärtat av Tallinns gamla stad inrymd i en 1500-tals byggnad. Man erbjuder olika rum men alla för tankarna till medeltiden. Maten är västinfluerad om att man även kan äta mer lokala rätter. Många av rätterna är lite svåra att beskriv när dom heter saker som Lady Margaretas svagheter (kycklingfilé) eller Herrens kontemplation (ankfilé). Fast oavsett vad dom heter så är det gott.


Restaurang Volga i Tartu ligger i Gamla Stan. Den nyrenoverade restaurang specialiserar sig på franska medelhavsrätter men med en estnisk touch. Man använder färska lokala producerade produkter för sallader,  nöt- och lammkött från gräsmarker runt omkring Tartu och fisk direkt från Östersjön. Inredningen har stil från 1930-talet.


Restaurant Eduard Vilde i Tartu är en kombination av irländsk PUB och café med både inom och utomhus avdelning. Vissa kvällar med levande musik. Här träffar man så väl turister som den lokala befolkningen.